Hotnews: Casa Muhle, clădire monument istoric din Timişoara, dărîmată parţial de un clan de ţigani

Acum două zile Hotnews anunţa că autorităţile din Timişoara au oprit lucrările făcute de un clan de ţigni la una din clădirile istorice, Casa Muhle, după ce proprietarul (Ionel Stancu) a distrus acoperişul. Se spune că ultima autorizaţie de modificare a clădirii a fost dată în iulie 2011, dar acest lucru nu includea demolarea acoperişului.

Conform autorizatiei eliberate la cererea lui Ionel Stancu – reprezentant al unui clan de tigani, potrivit autoritatilor locale -, proprietarul avea voie sa execute “lucrari de restauratii, reparatii generale, modificari interioare si exterioare prin consolidari, extinderea casei scarii si extinderea cladirii pe fatada posterioara cu 3,85 metri in scopul reintregirii fatadelor in mod unitar, cu pastrarea arhitecturii existente, amenajare de mansarda in podul existent cu pastrarea cotei existente la cornisa si pastrarea caracterului arhitectural existent, refunctionalizare si recompartimentare partiala a cladirii la subsol, parter si mansarda si amenajarea unui bazin la demisol”.

Vineri, reprezentanti ai Primariei Timisoara, Politiei Locale, Inspectoratului de Politie al Judetului Timis si Inspectoratului de Stat in Constructii au descins la aceasta adresa si au cerut sistarea imediata a lucrarilor.

“In urma verificarii de vineri s-a constatat faptul ca modul in care se executa lucrarile de restaurare nu respecta procedurile impuse de o interventie la o cladire de patrimoniu, drept pentru care Primaria Municipiului Timisoara, prin Institutia Arhitectului Sef, a dispus sistarea oricarei lucrari”, se arata in comunicat.

Datele istorice spun că Casa Muhle a fost construită în secolul XIX, ea a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, creatorul primului soi de trandafir românesc.

Comments

  1. Nu stiu de va mai mirati? Asta e nimica toata, cum sa nu demoleze ilegal, cum sa nu se construiasca ilegal cand Arhitecti angajati ai Primariei Timisoara construiesc fara autorizatie si nimeni nu face nimic.
    Doamna arhitect Doroghi Daniela, angajata in Primaria Timisoara, construieste fara autorizatie pe strada Glad 30 si nimeni nu zice nimic.Politia comunitara ia apararea acestei doamne Doroghi, si nu o amendeaza, astfel agentul Padudeanu de la politia Comunitara cosidera ca totul este perfect legal. Cum este posibil asa ceva? HALOOOO Domnule primar!!! Muritorii de rand sunt imediat amendati si pentru o simpla svhimbare de usa, iar angajatii primariei pot construi fara autorizatie ??? Ordinul Arhitectilor ce pazeste? ce exemplu este arhitecta Doroghi pentru breasla arhitectilor? Rusine , sper ca cineva sa se autosesizese, pana nu e prea tarziu. casa Muhle este oricum distrusa…treziti-va macar acum si luati masuri impotriva acestei arhitecte Doroghi angajata a Primariei Timisoara.Sa mai spunem ca CF-ul pentru Glad 30 nu a mai fost accesat din 1983? Atunci cum a scos doamna Doroghi certificat de urbanism fara CF???? Simpul ILEGAL doar are voie pentru ca este angajata PRIMARIEI:)

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.