Medic bătut în spitalul de urgenţă Galaţi de ţigani

Am auzit la televizor ştirea de acum cîteva zile care spunea despre medicul bătut în spitalul de urganţă din Galaţi de nişte ţigani pentru că le-a atras atenţia să nu fumeze (lucru interzis în spitale) – au preluat-o mai multe televiziuni. Doar acum am reuşit să-i acord atenţie…

Pe frontpress.ro am găsit relatări despre incident, deşi îmi este încă cam neclar cum s-a ajuns la apelativul de interlopi adresat ţiganilor respectivi.

Scandalagii veniseră la spital să-l vadă pe un prieten, internat în urma unui conflict de stradă. După ce l-au bătut pe stomatolog, au pus ochii pe încă un medic.  Intervenţia unui bărbat angajat la o firmă de pază, deşi anemică, a făcut ca lucrurile să nu degenereze şi mai mult.  Mai norocos decât colegul său, medicul chirurg Dan Mocanu, a scăpat doar cu înjurături şi ameninţări cu moartea.

„Terminasem garda şi mă pregăteam să plec. Pe hol era gălăgie şi, când am ieşit, în faţa cabinetului, în jur de 10 persoane fumau. Le-am spus că e spital şi nu au voie să fumeze. În acel moment, unul dintre indivizi m-a înjurat, altul m-a scuipat şi un al treilea m-a apucat de geacă şi m-a tras în mijlocul grupului unde a urmat o ploaie de lovituri cu pumnul în cap. Am ridicat instinctiv mâinile deasupra capului şi m-am refugiat spre Radiologie. Într-un târziu, a sosit unul dintre agenţii de pază ai spitalului şi atunci au încetat să mă mai lovească, dar mi-au spus ca mă vor tăia cu cuţitul şi că îmi vor găsi familia. Agentul de pază i- a convins să iasă afară şi când au văzut că vine poliţia au dispărut”, a declarat pentru Adevărul medicul agresat, care a dorit să-i fie protejată identitatea.

 

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.