Eva Iova: Ne pare rau. Nu mai suportam rusinea. Ne-am autodesfiintat!

O noua aberatie a tulburat zilele trecute viata publica minoritara din Ungaria: la trei saptamâni de la ultimele alegeri de autoguvernari minoritare, primul partid (si pâna la ora actuala singurul) care a reactionat pe tema abuzurilor si a fenomenului de etnobiznis din unele localitati din nordul tarii a fost partidul de extrema-dreapta Jobbik.

E adevarat ca pe cei de la Jobbik îi deranjeaza în primul rând acei tigani care din patru în patru ani îsi schimba identitatea fiind când tigani, când croati, când români (cum sunt actualmente) si nu prea cerceteaza problema acelor unguri (unii chiar unguri originari din România) care înfiinteaza cu duiumul pseudo-autoguvernari minoritare, mai ales în sectoarele budapestane. În timp ce Jobbik tine conferinta de presa, prezentând câteva idei de solutionare (bune, rele, fie ele oricum), în afara de ei niciun alt partid din Parlament, nici Guvernul, nicio alta institutie de stat nu face nimic pentru a curata viata publica a minoritatilor de rusinosul si daunatorul fenomen al etnobiznisului.

La o zi dupa conferinta de presa a Jobbik, s-a întâlnit cu reprezentantii presei si ombudsmanul pentru drepturile minoritatilor care a pregatit despre recentele alegeri un dosar de nu mai putin de 63 de pagini prin care constata ca: 1. si de aceasta data s-au facut abuzuri la alegerile minoritare si 2. ar trebui totusi sa facem ceva.

Sursa şi continuarea: rgnpress.ro.

Related External Links

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.