Petitie: “Petitie pentru schimbarea numelui Rroma in Punjabi”

Petiţia asta se axează pe originile indiene ale ţiganilor şi solicită schimbarea denumirii etniei după regiunea din India din care au venit nomazii.

În aproape 3 ani a strîns 64 de semnături. Are vreun sens să mai spun ceva despre seriozitatea ei? Se găseşte aici.

Petitie pentru schimbarea numelui Rroma in Punjabi

09/12/2007

categorie: .

Aceasta petitie este creata in urma evenimentelor din ce in ce mai dese in care etnia Rroma (cunoscuta ca tzigani sau gitanes) este confundata cu nationalii Romani cetateni ai Romaniei.
Pentru a evita aceasta confuzie generala care afecteaza intr-un mod negativ imaginea Romaniei in lume, propun inlocuirea denumirii de Rroma cu cea de Punjabi care reflecta mult mai bine originile acestei etnii care se intinde pe tot cuprinsul Europei, Nordul Indiei si anumite tari in Orientul mijlociu.
Aceasta etnie este originara din Nordul Indiei, mai exact din regiunea Punjab si ar trebui sa poarte numele acestei regiuni. Numele de Rroma nu reprezinta nimic legat de aceasta cultura.

Related External Links

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.