Extremistul şi ţiganul împart holul cu duşmanul

Articolul de pe Adevărul.ro publicat aici scrie despre una dintre problemele mai aparte pe care o parte dintre români le au cu ţiganii. O parte a articolului doar pentru a putea sublinia adevăratul motiv a problemelor dintre cele două etnii: prostia. Mă gîndesc că articolul a fost scris tocmai pentru a ilustra acelaşi lucru… Oare cît de evident este faptul că puţină educaţie de partea ambelor tabere ar face minuni?

Vecini – în mod ironic – şi de bloc, şi de palier, extremiştii de la Noua Dreaptă (ND) şi membrii Partidei Romilor convieţuiesc precum șoarecele și pisica. Ultima ciocnire „ideologică” s-a lăsat cu o bătaie chiar pe holul în care cele două organizaţii îşi au birourile.

Noua Dreaptă şi Partida Romilor îşi au sediile din Bucureşti într-o clădire veche, cu cinci etaje în zona Parcului Cişmigiu, pe strada Victor Eftimiu. Birourile rromilor sunt singurele renovate din această clădire.

Evident, cei de la Noua Dreaptă nu văd cu ochi buni acest lucru. Ei sugerează că modernizarea s-ar fi făcut din banii care ar fi trebuit să ajungă la cei care chiar au nevoie.

Relaţiile dintre vecinii de palier nu au fost niciodată unele amiabile. S-au suportat reciproc, dar de fiecare dată când s-au „ciocnit”, scandalul a fost de mari proporţii şi s-a încheiat abia după intervenţia poliţiei. Din acest motiv, celelalte organizaţii „conlocuitoare” cu cele două tabere refuză categoric orice discuţie despre certurile dintre „ţiganii şi extremiştii de la etajul cinci”.

Rromii şi adepţii Noii Drepte se atacă de fiecare dată când au ocazia, iar acuzaţiile reciproce sunt foarte grave, dar şi greu de demonstrat. Primii susţin că extremiştii au faţă de ei o atitudine vădit rasistă. Mai mult, Noua Dreaptă ar funcţiona ilegal în clădirea în care îşi au birourile.

De cealaltă parte, naţionaliştii sunt teribil de ofuscaţi de „atitudinea duplicitară a organizaţiilor ţigăneşti care înghit bani europeni în detrimentul intereselor celor pe care îi reprezintă”. Ei consideră că sumele imense primite pentru „aşa-zisele programe de integrare” ajung în vile şi maşini scumpe, iar la ţiganii săraci nu ajunge niciun ban. Şi sunt foarte îngrijoraţi de structura populaţiei României din anul 2050, „când se pare că ţiganii vor fi majoritari”.

Related External Links

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.