Afacerea „Bani pentru ţigani“

Adevărul publică aici un articol despre activitatea ONG-urilor care au ceruti fonduri europene pentru integrarea ţiganilor în societate. În contextul expulzărilor masive din Franţa, liderii comunităţii ţigăneşti de pe la noi acuză în stânga şi în dreapta faptul că statul român nu şi-a făcut treaba. Şi au dreptate: pentru mulţi dintre ţigani întoarcerea în România nu este o soluţie. Doar au plecat din cauza sărăciei de aici, pentru că nu reauşeau să-şi facă viitorul pe care şi-l doresc şi din cauza lipsei de acţiune a statului român.

Există o mulţime de ONG-uri create pentru a-i integra pe ţigani, dar multe dintre ele aruncă în jur promisiuni deşarte, acţiunea fiind minimă sau inexistentă. Unul dintre motive este slaba infuzie de fonduri euroepene, banii fiind blocaţi înainte de a fi trimişi beneficiarului. Altul este cheltuirea aiurea a banilor.

Mai multe detalii şi exemple în articol.

Related External Links

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.