Concert-spectacol de muzică ţigănească la MTR

Chiar dacă este un eveniment mai vechi, din mai 2004, se merită menţionat aici ca fiind ceva ce s-a făcut şi ca ceva ce se poate repeta în viitor.

Agenda Liternet prezintă aici o invitaţie pentru un concert de muzică ţigănească susţinut la Muzeul Ţăranului Român de către Napoleon Constantin şi Nadia Piţigoi din Gratia-Teleorman, cu Cîntece de ascultare şi dansuri de ursari, de căldărari, de spoitori şi de zlătari, Grupul Ardealul, alcătuit din Emil Mihaiu, Urszui Kalman şi Pusztai Aladar din Gherla şi Cluj, cu Cîntece de meséli şi jocuri de cingherit din Transilvania, Taraful din Naipu – Giurgiu, alcătuit din Nicolae şi Marin Duţă, Calistrat şi Mihai Petre, Alexandru Bîrlă şi Gheorghe Stan, cu Muzică românească de ţară de pe Vlaşca.

Concertul-spectacol Muzică ţigănească a marcat festiv încheierea proiectul Romii şi muzicile orale din România/Romani and Oral Musics in Romania şi a încercat să spulbere două prejudecăţi curente.

Related External Links

Comments

Leave a Reply

*

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.