Salată ţigănească de peşte

Nu ştiu în ce măsură chiar este o salată ţigănească, dar modul în care este descrisă este atipic, comparativ cu reţetele pe care le-am citit pînă acum. Ai găsit-o pe reţeteculinare.ro.

Ingrediente:

Te trailen bahtale toti nehalitii! Da la mama Amigdala cu o rateta da peshte da-i zace romanes da cand sa face sa hoftica dusmanii! Da ensperatie da’ la internetu’ fara numar fara numar fara numar! Ca tot o furara hai noshtri da la fabreca, mo!
Sa ia 2-3 macroi (d-aia de nu ie barii la burta, da? ),
enibahar boabe,
piper boabe,
dafin,
1 ceasca de otet,
4 rroja (adeca linguri) da ulei,
4 puruma (adeca cepe, ce, nu stiti, mo?)
2-3 cutii rosii far’ da cuaja intreji in bolioane, cine e shmecher si are de la ma-sa/matusa-sa/bunica-sa sa puie bulion de ardei, ardei capia, gras rosu, etc
1 lingurita da sare din aia barie da sa pune la muraturi.

Preparare:

Cum sa face: sa scoate matele la peste si sa taie in doua sau daca vreti in 3-4 bucati.

Intr-un litru jumate da apa sa pune ceasca da otet, enibaharu si piperu boabe si foi de dafin. Sa da in clocot ca la dascantecu da sperietura si cand sa face dafinu’ verde inchis frumos (asha o zas mama Amigdala) si ferbe apa acolo in ceauan sa adauga peshtele si sa mai lasa 5 minute sa sa fiarba. Dupa cele 5 minute sa scoate peshtele, sa scurje, sa aleje da oase si sa scoate pelita dupa iel si sa taie bucatele cu shuriu’. Oasele sa pune la o parte da dascantat da mucigai in borcane, da gandaci da bucatarie, da lingura da lemn da colinda singura si intoarce berbeleac limba-n gura ca-i cu leac, da sperietura si da umflatura sa pocneasca in gura. Na, ca zasai si pa asta!

P’orma intr-o tigaie sa calesc cele 4 puruma (astea ie cepe, ati uitat, nehalitilor? ), apoi sa pune cele 2-3 cutii da rosii taiate (daca ie prea groasa compozatia sa mai pune ceva sos de rosii), enibaharu’ si piperu’ da’ macinate (mama Amigdala pune piperu’ si macinat si boabe), 2 frunze de dafin, lingurita da sare si ardeii sau bulionu’ da ardei, boia iute/sau dulce dupa cum vrea mushchiu’ lu’ matale. Dupa ce sa face astea sa toarna intr-un ceauan peste peshte si sa lasa asa f’o 3 ceasuri.

Mentiuni:

De la esperenta lu’ mama Amigdala gustu’ e mai belea dupa o zi.
Si mai zace mama Amigdala ca fara enibahar te faci da bafta si da ce o mai fi ca nu iasa bun.

Bafto delo-delo nehalitilor, io ma duc sa vrajasc da telecomanda si voi sa imi zaceti cum va iesira!

Timp Preparare: 2 h
Complexitate: redusa

Related External Links

Promoveaza!
Calendarul
Septembrie 2010
L M M J V S D
    Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Utilizatorii online
Users: %GUESTS_SEPERATOR%1 Guest%BOTS_SEPERATOR%1 Bot
Comentariile recente
RibanaRomania nu ar rezista unei invazii rusesti nici macar o zi « Romanian Copy WriterDan-Marius.roDan-Marius.ro“Sunt româ şi nu mănînc litere, le studiez.” | Tiganii in Romania si lumeNu ştiu să înot | Tiganii in Romania si lumeAproape Unplugged – Şatra – Ţigăncuşa | Tiganii in Romania si lumeCristỉña Gàbriella PärüśvbefMaria, îngerul blond aflat printre ţiganii din Grecia | Tiganii in Romania si lumeFetiţa cu ochi albaştri aflată printre ţiganii din Irlanda | Tiganii in Romania si lumeNoi sintem cei au colonizat Pamintul, voi sinteti urmasii nostri degenerati / povestiri Istorie alternativa | Centrul Social Urban OradeaNoi sintem cei au colonizat Pamintul, voi sinteti urmasii nostri degenerati / povestiri Istorie alternativa « Romanian Copy WriterDan-Marius.roDan-Marius.ro